sâmbătă, 2 februarie 2013

Baladă cu manciclenderi şi cocciclopi

În teritoriul delimitat de prunul uscat (care face, aşadar, prune uscate) şi caisul cu alambic (producător autentic de caisată), coclenderii privesc cu jind la perfecta aliniere a planetelor. 

Din când în când, unul mai cu moţ se urcă gâfâind pe scăunelul cu trei picioare şubrede şi se străduieşte din toate răsputerile lui, atâtea câte i-au mai rămas, să aprindă luceafărul de ziuă cu bricheta lui argintoasă. Atunci când reuşeşte, şi asta se întâmplă foarte rar, ceilalţi coclenderi (fără moţ) izbucnesc în sincere urale şi ovaţii care trezesc brutal din somn nevestele manciclopilor tolănite în apropiere.

Şi, uite-aşa, am încălecat pe-o şa.... 

Iar peste ceva timp îşi fac apariţia, înfăşaţi în foi de varză, manciclenderii cei mititei şi cocciclopii trandafirii. Despre care nimeni nu poate spune cum şi de unde au apărut, deşi scutecele sunt tot atât de colorate, pe cât sunt de ude...

6 comentarii:

  1. Cum se zice? A...! Fără cuvinte!
    1. Răsărişi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ideea de continuare după “şi uite aşa…” e tare simpatică! “Cocciclopul” are prea mulți de “c” şi nu ştiu - manciclopii mititei sunt tot una cu cocciclopii trandafirii !?! (d-le, cam greu de pronunțat!) Oricum, îmi place că-s înfăşați în foi de varză ….ca şi prințesele…parcă! Or ține de cald ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am încercat şi "tottitlop", şi "mommimlop". Da'era ceva care nu se ezistă nicăieri. Pe când cocciclopii sunt peste tot, ca azotul şi praful de stele...

      Ștergere
    2. Praful de stele e cam/prea la modă (nu’ş' ce l-o pălit!)... pen' că e abscons de felul lui !
      Cu "cocciclopii" este un pericol să se sclintească muşchiul limbii iar de azot nu ştiu nimica da’ se prea poate să deţină o foncţie înaaaltă!

      Ștergere