vineri, 15 februarie 2013

Preistorie gripată

Pentru a elimina orice comentariu răutăcios trebuie spus de la început că Reptila Tiptila nu şi-a luat pastila. Din această cauză, unul dintre motoare îi dă rateuri în formă (de pieptene) şi în fond (de ten). 

Aiurită şi aurită, Reptila Tiptila se clatină pe malul mâlos al râului producând, fără voia ei, valuri în formă de tirbuşon care se preling pe scările monumentale ale viitorului amfiteatru, precum o undă albăstruie de motorină. Iar colierul de agate primit de ea la logodnă tremură şi oftează, aruncat de colo-colo ca o pală neaşteptată de vânt.

- "Vai, vai! Se pare că a murit argintul viu!" se văicăreşte Reptila Tiptila ferindu-se să privească în urmă-i. "Şi ce tânăr era, săracul!" 

Foarte concomitent (dacă nu-i cu supărare!) se aude de departe cum se apropie al treilea cutremur, cel de 41 de grade. Aşadar, Reptila Tiptila trebuie să se retragă spre casă, să se introducă sub plapumă şi să ia negreşit un Coldrex sau o aspirină tamponată.

5 comentarii:

  1. Efect de asteroid asupra anemonelor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vorbim de funie în casa spânzuratului? Nu se face şi pace!

      Ștergere
    2. Ce funie..care spânzurat? Eu scriu de anemone şi alţii despre cutremure de… oh! La..la..la! .La fel de bine puteau sa fie şi 410°. Dar dacă trece c-un Coldrex, eşti iertat…....
      Semnat: Reptila mai mult sau mai puţin tiptilă

      Ștergere
    3. 410 grade?! Păi apa fierbe la 100 de grade, unghiul drept fierbe la 90 de grade şi reptilele (persoanele de faţă se exclud!) fierb deja la 41 de grade (rezultând nu o gripă, ci o supă). Anemonele nu ştiu ce fac dacă dă gripa peste ele. Dar bine nu le e!

      Ștergere
    4. Supă de reptilă...Nu cred să fie ceva de capul ei..
      Anemonele s-ar pute să reziste la 41 şi de gripat nu se gripează că beau sirop de cătină!

      Ștergere