sâmbătă, 15 decembrie 2012

Propan, între congrese

Între două participări la congresele internaţionale de specialitate, Propan constatase că la întoarcerea în ţară îi creştea mult mai repede părul de pe piept şi mărul lui Adam. Aşadar a fost necesară o înmulţire a congreselor în scopul prevenirii acestor creşteri devenite de-a dreptul alarmante. 
Chiar şi Butil, frizerul, remarcase fenomenul şi îndrăznise să îl întrebe la un moment dat: "Şefu', să vă iau puţin din părul de pe piept?". Total neinspirat deoarece Propan nu i-a mai dat bacşiş niciodată din acel moment. Cât priveşte mărul lui Adam, situaţia nu e clară nici acum întrucât Adam plecase de mulţi ani din ţară, tocmai în Australia, fără să precizeze cum ar trebui să se procedeze în continuare cu mărul său.
În general dar mai ales în timpul scurtelor dar frecventelor popasuri pe care le făcea la benzinăria din apropiere, în căutarea unui cric, Propan nu îşi închipuia că doar peste puţin timp avea să i se întâmple ceva groaznic. Nu se ştie ce anume. Şi nici în ziua de azi nu se poate spune ce urma să i se întâmple. Aşadar, Propan nu aşteaptă să i se întâmple ceva ce nu se mai întâmplă, situaţie care nu îi dă aşadar nici crampe, nici greţuri. 
În tot acest timp, părul de pe piept şi mărul lui Adam cresc în neştire. Iar Butan, şoferul cu cizme de cavalerie şi cravată de pionier, continuă  să încerce în fiecare dimineaţă lucrătoare să pornească limuzina decapotabilă a lui Butan.
- "Nimic nu se deşurubează mai greu decât un şurub bătut cu ciocanul!" filozofează el în timp ce se căzneşte să extragă ţucumbărul din baia de ulei.

4 comentarii:

  1. Propan nu îşi închipuia...dar aşteaptă în continuare cu stoicism ....Poate aştepta ceva ce nu-şi închipuie ? Coclendere...
    „Ţucumbăr” nu ştiu ce-i dar sună bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este de la sine înţeles că între logică şi această chestie internetoidă nu poate fi vreo legătură. Dar toate au un capăt (dacă nu două sau mai multe)...
      Aşadar am procedat de îndată, cu responsabilitate, la clarificarea dubiilor stârnite. Şi procedez (la fel de îndată) la mulţumiri pentru neaşteptata colaborare anonimă!
      Ceea ce nu însemnează că raţă cu trei picioare nu s-a mai văzut...

      Ștergere
    2. “La fel de îndată” e un fel de frate cu “aşteaptă în continuare” !? Se impune formarea unei comisii de analiză.

      Ștergere
  2. Nu e bine, Cristian! În primul rând este important ca textul să nu fie modificat. Citit şi comentat, textul respectiv devine un punct de reper în sine şi atunci e de preferat să rămână neschimbat.
    P.S.1 Eu n-am văzut raţă cu trei picioare. Dac-aş vedea, aş zice că este o anomalie. Acesta ar fi primul gând. Următorul gând ar fi: anomalie, anomalie, dar uite raţa cu trei picioare este în faţa mea! După aceea aş începe să meditez la ce este o anomalie...Bine, asta dacă respectiva răţuşcă nu m-ar speria într-un fel în care să-mi uit toate gândurile şi să fug mâncând pământul!
    P.S.2 Răspund “Cu plăcere!” mulţumirilor tale.

    RăspundețiȘtergere