duminică, 21 aprilie 2013

Salată de cuc (reţetă)

Se iau doi castraveţi (aduşi din Turcia), se îndepărtează cu grijă folia protectoare (cu un cuţit Magic Blade cumpărat de la Teleshopping) şi nu se curăţă de coaja plină de vitamine.
Se iau patru roşii potrivite de statură (aduse din Egipt), se elimină codiţele acelea la fel de verzi ca acum două luni (când au fost culese) şi nu se curăţă de coaja plină de vitamine.
Toate se taie felii (longitudinale sau transversale, după caz) pe un cărpător din material plastic (adus din Slovenia) şi se amestecă bine, cu simţ de răspundere, într-un castron (adus din Ungaria) cu ajutorul a două linguri (aduse din Italia). Se adaugă ulei de măsline (adus din Grecia) şi oţet de mere (adus din Republica Moldova).

Se adaugă sare după gust, puţin cântec de cuc şi aromă de primăvară târzie...

Poftă bună!

Notă: La desert se recomandă mere ionatane româneşti (aduse din Polonia).

Un comentariu:

  1. Cucii de unde-s ? Dar primăvara ?
    Nici de sare nu ai zis nimic… Aici te-am prins… Cât timp sarea-i românească….are salata gust!

    RăspundețiȘtergere