vineri, 26 aprilie 2013

6 din 49


Dacă nu aţi văzut până acum un câine mergând pe bicicletă, atunci jucaţi degeaba la Loto! Pentru că numai această providenţială întâlnire vă oferă şansa unui câştig. Încercaţi în zadar cu acatiste săptămânale. Încercaţi în zadar cu rugăciuni spuse în fiecare seară, în care îl rugaţi pe Cel de sus să vă ajute.

Mai trebuie să ştiţi că dimensiunea câştigului e direct proporţională şi cu dimensiunea căţelului. Una este să vă întâlniţi cu un micuţ pechinez agitat (care nu vă oferă mai mult de trei numere norocoase) şi alta cu ditamai dobermanul (care vă apropie cu siguranţă de potul cel mare).

În plus, nu neglijaţi niciodată culoarea bicicletei. Este de preferat o bicicletă verde, cu mari şanse de câştig, uneia albastre care aproape că vă scoate din competiţie.

Dar atenţie şi la alte detalii! Cu ceva timp în urmă, un coleg m-a întrebat ce şanse de câştig are având în vedere că întâlnise pe drum de seară un maidanez de mărime potrivită pedalând. După toate probabilităţile, câştigul la Loto urma să fie considerabil, drept pentru care îşi deschisese deja un cont în bancă şi îşi cumpărase o valiză cu încuietoare cifrată, pentru transportul în siguranţă al sumei dobândite.

În ziua tragerii, bilele nu s-au aliniat însă potrivit aşteptărilor iar amicului - surprinzător - nu i-a ieşit niciun număr. Şi poate că nici acum nu aş fi găsit o explicaţie pentru eroarea de calcul, dacă nu ar fi recunoscut chiar el, după câteva zile, că de fapt bicicleta nu fusese chiar bicicletă, ci tricicletă.

Iată aşadar cum o eroare mică poate da peste cap, în mod lamentabil, o interpretare fără cusur...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu