duminică, 2 decembrie 2012

Piticul şi Miticul

Potrivit ultimelor studii ale unui grup de savanți englezi, diferențele dintre un pitic de grădină și un mitic de bloc sunt insesizabile. Cu toate acestea, câteva precizări merită a fi făcute.
Din punct de vedere fizic, asupra piticului de grădină se exercită o atracție gravitațională sporită, el fiind mai aproape de centrul pământului decât miticul de bloc care locuiește, potrivit sondajelor, tocmai la etajul opt.
Din punct de vedere chimic, mendeleevicul tablou al elementelor ne arată că atomii de carbon din componența miticului de bloc sunt mai numeroși decât cei ai piticului de grădină. Asta deoarece primul fumează, cu precădere și pasiune, mai cu seamă țigări de foi.
În sfârșit, din punct de vedere evoluționist, concluziile studiului menționat arată că, în pofida diferențelor, peste 85% dintre piticii de grădină au tendința de a se transforma în mitici de bloc, cu toată opoziția disperată a socrilor.

3 comentarii:

  1. Te contrazic! Pe la etajele I-VII tendința este: mitici → pitici.
    Ştii ceva despre relația dintre piticii de grădină, atomii de carbon şi celule?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ştiu câte ceva. Dar mi-e tare ruşine să scriu ce ştiu, mai cu seamă că stau la etajul trei, acolo unde se pare că toată lumea face baie într-un ibric... Iar pe atomii de carbon nu pot să-i sufăr!

      Ștergere
    2. Vrei să-mi scrii şi mie ce ştii despre ecuația aia …? Te rooog!
      Etajul trei e super atât timp cât nu-i unu sau doi; şi ce ți s-a căşunat pe atomii de carbon?

      Ștergere